Jardův Výkonný Šedivák: "Velký panák a půl teplé či horké slivovice do klasického hrnku. 2 polévkové lžíce medu a kolečko citronu a zalít horkou vodou. Pít se musí horký. Tento nápoj používají myslivci jako prevenci proti nachlazení a kocovině. Ať vám slouží." |
|
Harmonikův grog ála Kulhánek: "Do hrnku zvaného řáckej puclák (cca 0,4-0,5 l) vložíme či vlijeme: lžíci medu, lžíci másla, 2 paňáky rumu, vymačkanou šťávu z půlky citronu a zalijeme horkou vodou. V případě pocitové slabosti nápoje doředíme slivovicí (tzv. Datlova varianta). A reakce organismu? Po dvou puclácích se dostavila nirvána a já se vznášel na vlnách jako ten planktón a všechno mi bylo buřt." |
|
Šťabajzník (aneb ...já si to dělám tak...): "...já si to dělám tak, aby mi to chutnalo, tzn. čaj do půlky hrnku, frťana slivovice, frťana rumu, pořádnou lžíci medu, citron....a co si tam dáš dál, je už jen na tobě... Ale tohle mi rozehřeje i palce u nohou!!!! A to za pár minut!!!" |
|
MacP-iův Mazlík: "Když už jsme u těch léčivých nápojů: panák rumu (0,5), malý panák griotky(0,2) do menšího hrnku zalít vařící vodou, vymačkat půlku citronu a požít. U nás se tomu říká Mazlík." |
|
Harmonikův povadlý utopenec: "Matroš: 0,5 kg kabanosu nebo jiné makrobiotické uzeniny (což třeba buřty, že ?), 2-3 cibule (=nikoliv pět), 4 lžíce - plnotučné (kremžské) hořčice, kečup, ocet, 8 lžic vody, chilli, pepř, grilovací koření a tak různě... ( skořice či perníkové koření se nedoporučuje). Postup uklohnění: Kabanos (nebo buřty) a cibuli rozkrájet bez přídavku prstů, prsů, údů a nehtů, tedy krájet v rukavicích, v podprsence a v trenýrkách. Zbytek dobrot svařit v nevzhlednou kejdu � během vaření vtipně měníme poměr složek. Kabanos (a nebo buřty) a cibuli naskládat do piksle (pixly či nádoby) a zalít horkou kejdou. Nádobu opatřit víkem a nic si tam nepřiskřípnout. Protřepat, promíchat, nechat vystydnou a vložit do lednice. Po vylití nádoby uvedeme lednici do původního stavu a radujeme se z patky suchého chleba." |
|
Bobího pánské brambory: "Recept na brambory, převážně pro pány, kteří někdy sami vaří: 6-8 středních brambor oškábeme, nakrájíme na půlky a vložíme do papiňáku. Osolíme pokmínujeme a přidáme 2 oříšky Ramy, které získáme rytím do Ramy polévkovou lžicí. Papiňák zavřeme a zapneme vařič (první zajímavost � žádná voda!). Když začne syčet (papiňák) � začneme odměřovat čas. 4-5 min! poté (druhá zajímavost � né déle) vařič vypneme a když víko papiňáku samovolně v důsledku pomalého chladnutí na vypnutém vařiči samo odskočí � je hotovo. Brambory jsou uvařeno upečené, ale hlavně výborně chutnají!" |
|
|
|